התנועה החדשה היא תנועת הנוער הגדולה והמגוונת במרחב הכפרי. התנועה הוקמה בשנת 2019 , מתוך חיבור רעיוני עם ארגון 'השומר החדש', ראשי מועצות אזוריות, בוגרים וקהילות שבעברם היו בתנועת בני המושבים. יחד עיצבו השותפים את חזון התנועה, אופייה ושאיפותיה. שורשי היניקה של התנועה היו ועודם במרחב הכפרי, התחזקנו, התעצבנו והתחדשנו וכיום התנועה פועלת באמצעות מסלול החוות גם במרחב העירוני.
התנועה פועלת כיום במעל 250 קינים וחוות, 23 רשויות אזוריות ומקומיות ומונה מעל 20,000 חניכים מפארן שבערבה ועד אלרום שבגולן.
התנועה מוכרת על ידי משרד החינוך וחלק ממועצת ארגוני הילדים והנוער בישראל.
קהילות הפועלות במרחב הכפרי, הק"ן (קהילת נוער) הוא מעגל פנימי בתוך הקהילה, פועל בתוכה ומהווה את אחד המרכיבים המעצבים אותה.
אל הפעילויות מגיעים עם חולצה כחולה ושרוך תכלת. את הקן מובילים המד"צים, מדריכים מתקדמים, גרעינר ומד"ב המדריך ומלווה את פעילות הנוער ביישוב.
מרחב חינוכי שמטרתו חיבור קהילה לאדמתה. בני הנוער בחווה מגדלים ירקות בונים בעץ ואדמה ומעמיקים בערכים דרך פעולות של מעשה ולימוד משותפים.
ההנחה הבסיסית שלנו היא שכל בני האדם נבראו בצלם, ייחודיים ומיוחדים ולכן שווים בערכם. על כן מחובתנו להיאבק למען זכותו של כל אדם לחיים, לכבוד, לחירות, לביטחון, לביטוי וליצירה, ולפעול לתיקון חוסר השוויון בסביבתנו הקרובה והרחוקה ולא לעמוד מנגד.
אנו פועלים מתוך חיבור עמוק לארץ ישראל ומתוך שאיפה מתמדת להמשיך ולבנות כאן חברת מופת מוסרית, יצרנית ודמוקרטית. אנו ממשיכי הדרך של ההתיישבות העובדת ומחויבים לשמירה על החקלאות. עלינו להכיר את העבר תוך חיזוק זהותנו היהודית והישראלית, להתמודד עם אתגרי ההווה ולשאת באחריות על עיצוב מדינת ישראל והעתיד לבוא.
אנו מאמינים בשותפות בעיצוב המרחב הציבורי ובהשפעה על הסביבה בה אנו חיים מתוך תחושת שייכות, שיח הדדי ולקיחת אחריות. מלאכת היצירה המשותפת של חיינו מביאה לידי ביטוי את הרב גוניות, ומרחיבה את קשת התפיסות והצבעים בחברה. אנו מחויבים למעורבות ולאזרחות פעילה , שמירה על הדמוקרטיה והתחשבות במיעוט ובשונה.
אנו מאמינים כי האדם הוא יצור חברתי ומטבעו להתקיים בשותפות, ולקשור את חייו בחיי סביבתו. לכן אנו רואים קהילה שבמרכזה עומדים יסודות של שיתוף, אחווה, רעות, וערבות הדדית. קהילה וקהילתיות מגבירים את תחושות השותפות והשייכות ומחזקים את יסודות הצדק החברתי. המחויבות ההדדית הנדרשת כדי ליצור קהילה, מחייבת את חבריה להכיר בשונות, במגוון ובצרכים של כלל חברי הקהילה, מחויבות זו יוצרת רגישות לאחר, כבוד לזולת ואחריות חברתית. מתוך התפיסה הקהילתית-ערכית צומחת מחויבות חברתית למעגלים הולכים ומתרחבים בחברה הישראלית.
אנו רואים בערך העבודה, העשייה והעמל חלק מקיומנו האנושי ודרך להביא את עצמנו לידי ביטוי. היכולת שלנו ליצור ולייצר היא זו שתבטיח חברה וסביבה בת קיימא, בריאה, יצרנית ועצמאית. מתוך כך אנו מאמינים בחשיבותה של החקלאות המאפשרת חיבור ושותפות בין אדם לאדמה, ומבטיחה את החוסן של הקהילה והחברה בישראל. עלינו לשאוף כי כל עבודה תכבד את בעליה ולפעול נגד ניצול ועבדות.